Album sie wlacza, ale samo zdjecie jak wybiore juz nie
Coś nie tak z szybą el.
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
AWARIA!
Coś nie tak z szybą el.
Jakoś od samego początku sterowanie el. szyby od strony kierowcy dziwnie się zachowuje, tzn gdy podnoszę ją automat. do końca, podnosi się do 3/4 wysokości i samoczynnie opuszcza do ok 1/2 wysokości ( nie dzieje się to za każdym razem ). U kolegi który miał L&K było to samo.
Czy ktoś z was zaobserwował coś podobnego?
-
ja podrzuce jedno ostrzezenie, uwazajcie na zamykanie drzwi przy czesciowym opuszczeniu szyby... Niestety element laczacy szybe z prowadnica jest plastikowy, dzis wyjolem taki element w 6 kawalkach. Kumpel normalnie zamknoal drzwi, a to badziewko polecial w drzazgi :evil: cena mechanizmu bez silniczka ~200 + 150 wymiana ( ceny z ASO ).
Jak narazie nie znalazlem nigdzie indziej, moze ma ktos pomysl gdzie mozna znalezc taki mechanizm :?:bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jackalja podrzuce jedno ostrzezenie, uwazajcie na zamykanie drzwi przy czesciowym opuszczeniu szyby... Niestety element laczacy szybe z prowadnica jest plastikowy, dzis wyjolem taki element w 6 kawalkach. Kumpel normalnie zamknoal drzwi, a to badziewko polecial w drzazgi :evil: cena mechanizmu bez silniczka ~200 + 150 wymiana ( ceny z ASO ).
Jak narazie nie znalazlem nigdzie indziej, moze ma ktos pomysl gdzie mozna znalezc taki mechanizm :?:
Moze na allegro ,widzialem jakies mechanizmy el do podnoszenia szyb.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecHm...w mnie jest tak w drzwiach kierowcy ,ze jak mam szybe opuszczona na maksa w dol lub wystaje do 10cm to przy trzasnieciu drzwiami slychac taki zgrzyt,ze mnie kur..... bierze ,nie moge tego zniesc :roll: Moze byc juz to walniete ww jakis sposob ? :roll:
jak jest szyba opuszczona wiecej niz w polowie, to jednoczesnie nie jest w prowadnicach i trzyma sie tylko na dole w uchwycie. Przy zamknieciu drzwi cala sie porusza, jak sie mocniej trzasnie wtedy peka/moze peknac te plasticzek i juz caly mechanizm do wymiany poprostu trzeba domykac szyb albo delikatnie zamykac drzwi jak jest szyba opuszczonabylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecTo jak temat szyb el. to sie podepne :wink:
U mnie mam taki bajer ,ze szyba tylna za kierowca raz sie opuszcza do konca ,a drugi raz juz nie i zostaje z 1cm-1,5cm nad i dalej nie idzie w dol :roll:
Ma ktos pomysl co to moze byc ? dodam jeszcze ze jest tak od nowosci auta.
jak mi montowali glosnik, mialem podobny objaw, tylko nie pamietam czy kabelki zle schowali czy za mocno przygieli blache w strone prowadnicy od szyby, poprawili i bylo okbylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jackaljak mi montowali glosnik, mialem podobny objaw, tylko nie pamietam czy kabelki zle schowali czy za mocno przygieli blache w strone prowadnicy od szyby, poprawili i bylo ok
Komentarz
-
-
Re: Coś nie tak z szybą el.
Zamieszczone przez EmilJakoś od samego początku sterowanie el. szyby od strony kierowcy dziwnie się zachowuje, tzn gdy podnoszę ją automat. do końca, podnosi się do 3/4 wysokości i samoczynnie opuszcza do ok 1/2 wysokości ( nie dzieje się to za każdym razem ). U kolegi który miał L&K było to samo.
Czy ktoś z was zaobserwował coś podobnego?
Mam to samo od nowosci - zdarza sie raz na jakis czas
Podejrzewam, ze "zalacza sie" ochrona przed przycieciem glowy... :lol:
Wskazywaloby to na to, ze szyba natrafia na dosc silny opor podczas zamykania i uaktywnia sie zabezpieczenie, ktore opuszcza ja w dol.
ASO juz dwukrotnie rozbieralo mi drzwi i probowalo to poprawic, ale jak dotad nieskutecznie. :roll:TDI 205PS
Komentarz
-
-
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47291472 to jest zestaw naprawczy do octavki,bo w sklepie raczej sie nie dostanie bo nie ma pojedyńczych plastików a w aso nie mają samych plastików tylko cały mechanizm
[ Dodano: Czw 14 Kwi, 05 11:30 ]
a spróbujcie każdą szybę opóścić do samego dołu a następnie do samej góry i przytrzymać przycisk jeszcze przez 5 sec. celem zapamietania przez urządzenie sterujące.Ponoć taki zabieg pomagaoctavka combi 1,9 tdi agr-ciekawa zabawka
Komentarz
-
-
A ja bym skazał tego inżyniera na 10 lat ciezkich robot za patent podnosnikow elektrycznch w drzwich tylnych(zerżnęłi całe auto ale podnosniki musza być pepikowe) u mnie już padło dwa najpierw po str.lewej a pozniej po prawej,cały szkopuł w tych plastikowych kostkach spinających linki i poruszających się po prowadanicy(słaby element!!!)Już wybuliłem 2x244 zł rada w razie awarii nie domykajcie szyb!!!!!!!!!!!!!Rozbierzcie drzwi i wyciagnijcie podnosnik jezeli plastik padł nie przekrecajcie mechanizmem koła zwijajacego linki,no i czekajcie na oferte na allegro moze trafi sie podnosnik manualny a z niego kostka jest do wyciągnięcia,można to naprwić!!!!
Edit by Purchawa: Nie widze potrzeby pisania z Caps Lockiem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA czy na Allegro zestaw tych plastikow nie jest po 100zl od drzwi??
Komentarz
-
-
jedno male info... sa dwa modele mechanizmow do podneszenia/opuszczania szyb... aktualnie mam 3 starego typu i jedno nowe
w tych nowych ta spinka jest nie do zabicia... do nowych modeli mozna kupowac juz same spinki po 7 pln w ASO.bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Komentarz
-
Komentarz